سود پرک نیرو کلر چه ویژگی هایی دارد؟

سود پرک نیروکلر در صنایع شیمیایی به خوبی عمل کرده است. پیدایش این ماده به دوران ذکریای رازی مربوط می شود که توانست برای اولین بار سدیم هیدروکسید را کشف کند. در صنایع رنگ رزی، صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع نساجی و چرم و... کاربرد دارد. علاوه بر آب می تواند در متانول، اتانول نیز حل شود. از روش های مختلفی تولید می شود اما برای اولین بار در تولید صابون به کار برده شد.

استفاده از این ماده و نگهداری از آن مسئولیت بزرگی است. چون با کوچکترین بی احتیاطی خطرات بزرگی ایجاد می شود. هنگام کار با این ماده باید نکات ایمنی رعایت شود. نباید در دسترس کودکان قرار بگیرد چون در صورت خورده شدن باعث مسمومیت می شود.

ویژگی های سود پرک نیروکلر

سود پرک که با نام سدیم هیدروکسید نیز شناخته شده است یک مواد شیمیایی قوی است که با نماد NaOH معرفی می شود . این ماده ی شیمیایی یک ترکیب یونی جامد به رنگ سفید است که از کاتیون های Na+ و آنیون های OH- تشکیل شده است. سود پرک محلول قلیایی بسیار قوی را در آب به وجود می آورد. یعنی به طور کامل یون های تشکیل دهنده ی این ماده در آب از هم جدا می شوند.

سود پرک نیروکلر معمولا به صورت جامد و به شکل پرک ها هستند که البته این ماده قالبی یا دانه نیز به بازار عرضه می شود.



سود پرک نیروکلر که فروش آن به بهترین نحو انجام می شود هنگام ترکیب با آب و یا اسید باعث به وجود آمدن گرمای شدید می شود و حتی در بعضی حالات فوران می کنند و باعث پخش شدن ماده به اطراف می شود. به همین دلیل است که نباید این ماده در دسترس افرادی که تجربه ی کار کردن با سود پرک را ندارند، باشد.

همان طور که گفته شد این ماده خاصیت قلیایی زیادی دارد به طوری که PH آن برابر 14 می باشد. این ماده برای بار نخست توسط صابون سازان به دست آمد. روش هایی برای به ساخت سدیم هیدروکسید در یک کتاب عربی در اواخر قرن سیزدهم به دست آمد که بعد ها توسط پادشاه یمن گرد آوردی شده بود.

روشی که بیان شده بود اینگونه بود که از درون آهک خام و مخلوطی از قلیا به طور مکرر آب را عبور می دادند. در اروپا تولید کنندگان صابون از این روش استفاده می کردند.

سود پرک نیروکلر بر خلاف روش های قدیمی امروزه با استفاده از بهترین امکانات تولید می شوند. استفاده کردن از مواد با کیفیت برای تولید محصولی اعتبار کارخانه و شرکت را بالا می برد. به همین منظور در هنگام خرید باید به اعتبار شرکت و محصولاتش توجه ویژه داشت.

سود پرک ماده ای است که به صورت هیدرات های چند آبه وجود دارند که پیکرینگ خیلی سال پیش در مورد آن توضیحاتی را ارائه داده است.

سود پرک نیروکلر از کیفیت بالایی برخوردار است و هیدروکسید سدیمی که ارائه می دهد پرک های درشتی دارند و به رنگ سفید می باشند. سود پرک خالص بهترین عملکرد را دارد و از نشانه های محصول خوب و درجه ی یک است.



قیمت مناسب و بسته های مطمئن باعث دلگرمی است. برخی محصولات با قیمت بالا ولی کیفیت پایین به بازار عرضه می شوند که باعث می شود اعتماد از بین برود اما سابقه ی شرکت های تولید کننده سود پرک همانند شرکت نیرو کلر و رضایت مشتری خلاف این موضوع را اثبات کرده است.

اهمیت تولید سود پرک نیروکلر

مواد شیمیایی و تولید آن قطعا برای کلیه ی مجتمع های پتروشیمی، پالایشگاه های نفت و گاز، اکتشاف و تولید و دیگر سازمان های مرتبط اهمیت دارد چون همگی وابسته به مواد شیمیایی می باشند. به جرات می توان گفت که در جهان بیش از پنجاه و دو درصد در صنعت از سود پرک استفاده می شود. این آمار نشان می دهد که هیدروکسید سدیم یکی از مهم ترین مواد های شیمیایی هستند که تولید آن ضرورت دارد.

سود پرک نیروکلر یک پایه ی اصلی برای تولید کردن مواد شیمیایی می باشد. به همین دلیل تولید کنندگان می کوشند تا آنچه که تولید می کنند عالی باشد تا بتواند قوی ترین پایه برای ساخت دیگر ماده های شیمیایی داشته باشند.

صنایع کاغذسازی جزو آن گروههایی است که به سدیم هیدروکسید وابسته است. چون باعث می شود تا کاغذ ها از شفافیت و کیفیت خوبی برخوردار باشند. بیشترین مصرف هم مربوط به کاغذ سازی می شود. همچنین خمیر کاغذ نیز در ترکیبات خود این ماده را داراست.

این مواد به خاطر خاصیت بازی که دارد مناسب برای تولید مواد های شوینده می باشد. مثلا برای تولید صابون به خاطر چربی قوی که دارد از سود پرک استفاده می کنند. همچنین در صنایع غذایی به عنوان شوینده ی مناسب برای سبزی های می تواند کاربرد داشته باشد.

سدیم هیدروکسید به خاطر قدرتی که در خنثی سازی اسید ها دارد مهم است و برای تولید این ماده تلاش می شود.



نحوه ی نگهداری سود پرک نیروکلر

برای استفاده از سود پرک نیروکلر به ویژه اگر به صورت انبوه باشد نیاز به ذخیره سازی احساس می شود. با توجه به خطر سوختگی مواد شیمیایی نیاز است تا محیطی که در آن سدیم هیدروکسید نگهداری می شود کاملا ایمن شده باشد. چون ممکن است با کوچکترین اتفاق جان کارگران نیز به خطر بیفتد.

برای استفاده ی آزمایشگاهی معمولا سود پرک ها در بطری های کوچک نگهداری می شود. باید دقت شود که دمایی که این ماده ها در آن محیط نگهداری می شوند بالا نباشد.

انبارهایی که در آن بشکه های حاوی سدیم هیدروکسید نگهداری می شود باید شرایط ذخیره سازی را داشته باشد. تهویه ی هوا مهم ترین موردی است که باید رعایت شود. محل نگهداری باید از آتش و جرقه به دور باشد تا باعث انفجار نشود.

نگهداری کردن از مواد شیمیایی سخت است و باید کاملا با نکات ایمنی آن بود. استاندارد های تولید و نحوه ی ذخیره سازی مواد های شیمیایی باید آموزش داده شود تا از وجود خطر های جدی جلوگیری شود.

منبع

ثبت نظر