سولفات آهن 2 یک ترکیب جامد سبز رنگ است که در صنایع کشاورزی به فرم 7 آبه کار برد فراوان دارد. این ترکیب شیمیایی در صنایع دیگری همچون تولید محصولات آرایشی و بهداشتی نیز به کار می رود. در این مطلب با انواع کاربردهای این نمک معدنی آشنا خواهیم شد.
سولفات آهن یک رنگدانه صنعتی است که در صنایع تولید رنگ و پوشش کاربرد دارد. تولید انواع کودهای حاوی عنصرآهن که یکی از ریز مغذی های مورد نیاز برای رشد گیاهان است، با استفاده از سولفات آهن امکان پذیر است. این کودها معمولاً به خاک های کشاورزی که از نظر میزان آهن، فقیرهستند افزوده می شود. انواع کود میکرونیزه و دانه بندی شده با این نمک معدنی در کارخانه ها تولید می گردد.
سایر صنایعی که از سولفات آهن در فرآیندهای خود استفاده می کنند عبارتند از: استخراج عنصر روی، کاتالیزور در صنایع تولید مواد شیمیایی، تولید مواد مغذی خوراک دام، تولید کود آهن، صنایع نساجی، چرم، آبکاری و ریخته گری.
اهمیت استفاده از سولفات آهن در تصفیه پساب صنعتی
با توجه به اینکه یکی از فاضلاب های خطرناک، فاضلاب های صنعتی هستند، درصد زیادی از مواد آلی مضر و عناصر فلزات سنگین در پساب کارخانه ها و صنایع تولیدی وجود دارند. اگر این مواد به محیط زیست راه پیدا کنند، موجب آلودگی آن شده و زندگی جانداران را به خطر می اندازند.
صنایع تولید الیاف پلی استر، تولید پارچه و رنگرزی، مهم ترین صنایعی هستند که ترکیبات آلی و فلزات سمی با مقادیر قابل توجه در فاضلاب آن ها وجود دارند. افزودن سولفات آهن به واحد تصفیه آب و فاضلاب این کارخانه ها می تواند تختی آب را برطرف کرده، یون های منیزیم و کلسیم را از محیط حذف کند و از طرفی دیگر، یک عامل منعقد کننده در تصفیه پساب نیز به شمار می رود. از این نمک معدنی برای تنظیم اسیدیته محیط قلیایی استفاده می گردد.
کاربرد سولفات آهن در کشاورزی
از ترکیب شیمیایی سولفات آهن برای تولید انواع کود کشاورزی استفاده می شود. این ماده به خاک های کشاورزی اضافه می شود تا بتواند فقر آهن خاک را برطرف کرده و عناصر مغذی را در اختیار گیاه قرار دهد. عنصر آهن برای رشد گیاهان به ویژه برای جوانه زنی و گل دهی لازم و ضروری است. ساخت کلروفیل که باعث سبزی گیاهان می شود در حضور عنصر آهن افزایش می یابد.
اگر قصد دارید از کودهای سولفات آهن در زمین های کشاورزی استفاده کنید بهتر است از مشورت متخصصان بهره مند شوید. کمبود آهن در خاک به دلایل مختلف رخ می دهد؛ افزایش قلیایی بودن خاک، آبیاری نامناسب، از بین رفتن تهویه مناسب برای خاک، افزایش میزان کربن دی اکسید در محیط خاک و ...، عواملی هستند که میزان آهن مورد نیاز گیاه در خاک را کاهش می دهند. این زمان بهترین موقع استفاده از کودهای سولفات آهن است.
کاربرد سولفات آهن در صنایع
یکی از کاربردهای صنعتی سولفات آهن، استفاده از آن برای استخراج عنصر روی از سنگ معدنی است. این ترکیب معدنی می تواند ناخالصی های معدنی را حذف کند. مکانیسم عمل این ماده در استخراج روی بر اساس منعقد کردن هالوژن ها و رسوب دهی آن ها می باشد. این هالوژن ها، عناصر مزاحم در واکنش های الکترودی به شمار می روند. میزان استفاده از سولفات آهن در هر یک از موارد کاربردی فوق، مطابق با استانداردهای صنعتی انجام می شود.
خرید و فروش سولفات آهن
سولفات آهن در بازار معمولاً در بسته بندی های کیسه ای به وزن 25 کیلوگرم به فروش می رسد. امکان فروش این ماده در کیسه های جامبو بگ با وزن 1 تن نیز وجود دارد. توصیه می شود این نمک معدنی را با خلوص بالا از مراکز معتبر فروش آن تهیه کنید. استفاده از مواد اولیه مرغوب در صنایع می تواند کیفیت محصولات نهایی را تحت تأثیر قرار دهد.
با توجه به اینکه کریستال های سولفات آهن به شدت می توانند رطوبت محیط را جذب کنند، توصیه می شود بسته بندی های حاوی این ماده را در محل خشک و خنک نگهداری کنید. بهترین درجه حرارت برای ذخیره این ترکیب شیمیایی، 15 تا 25 درجه سانتی گراد است. این ترکیب معدنی به فرم 7 آبه و مونو هیدراته با خلوص 18 درصد و 20 درصد در بازار موجود است. این نمک معدنی، سمی و اشتعال پذیر نیست اما توصیه می شود هنگام کار کردن با آن، نکات ایمنی را رعایت کنید.
مقالات مرتبط
ثبت نظر