اسید سولفوریک یا سولفوریک اسید که با نام جوهر گوگرد نیز شناخته می شود یک اسید بسیار قوی با PH حدود 5/0 است. این اسید جزو مواد شیمیایی بسیار خطرناک اسیدی دسته بندی می شود بنابراین رعایت تمام نکات ایمنی کار با اسیدها باید در مورد آن اجرا شود.

اسید کلریدریک، یک اسید صنعتی پر مصرف در صنایع مختلف است. این اسید معمولاً به شکل مایع با بوی تند بوده که خاصیت خورندگی دارد. اسیدیته این اسید کلردار، حدود 0 تا 2 می باشد. هیدروکلریک اسید به عنوان یک واکنشگر در بسیاری از واکنش های شیمیایی شرکت می کند. در حال حاضر، تولید مواد آلی و معدنی در آزمایشگاه های تحقیقاتی و کارخانجات، از این اسید به عنوان ماده مصرفی استفاده می کنند.

اسید نیتریک، یک مایع غلیظ با بوی تند و خاصیت خورندگی است. اگر محلول های غلیظ این اسید را مشاهده کرده باشید، حتماً متوجه رنگ قهوه ای آن شده اید؛ در محلول غلیظ اسید نیتریک، ترکیب دی اکسید نیتروژن حل شده است که عامل این تغییر رنگ می باشد.

اکسید آهن، یک ترکیب معدنی است که در طبیعت به طور معمولی به شکل نمک در ساختار سنگ آهن یافت می شود. این ماده معدنی به شکل اکسید فلزی در حالت های عدد اکسایش مختلف وجود دارد و همین عامل موجب شده است، این ماده به رنگ های متفاوت در صنایع به کار روند.

آب اکسیژنه یا هیدروژن پِراکسید، یک مایع بی رنگ با خاصیت اکسید کنندگی بسیار قوی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب در دو گرید تجاری صنعتی و خوراکی در کارخانه ها تولید می شود و معمولاً درصد خلوص متفاوت دارند. گرید خوراکی هیدروژن پراکسید در صنایع مواد غذایی و داروسازی و گرید صنعتی آن در صنایع شیمیایی برای تولید محصولات شیمیایی به کار می روند.

سیلیکاژل، دی اکسید سیلیسیم، گرانول های شفافی است که شاید بارها آنها را در لوازم کیف و کفش و تجهیزات الکترونیکی مشاهده کرده اید. این دانه های شفاف، ترکیب سیلیس هستند که دارای ظرفیت بسیار بالا برای جذب رطوبت می باشند. این ماده می تواند، مقدار رطوبت، چیزی حدود نیمی از وزن خود را جذب کند. استفاده از این ترکیب مفید در صنایع حساس نظیر تجهیزات دیجیتال و مخابراتی، مورد استقبال قرار گرفته است چرا که می تواند رطوبت محیط را که موجب آسیب رساندن به تجهیزات حساس دستگاه ها می شود، جذب نماید.

آهک هیدراته یکی از ترکیبات شیمیایی پر مصرف در صنایع ساختمانی، نفت و گاز است. این ماده معمولاً به شکل جامد پودری سفید رنگ موجود است.

پرکلرین یک ترکیب شیمیایی کلردار است که به منظور گندزدایی از سرویس های بهداشتی، سبزی ها و همچنین استفاده در عملیات تصفیه فاضلاب و پساب استفاده می شود. این ترکیب معمولاً به شکل پودر جامد سفید رنگ در بازار موجود است. برای ضد عفونی کردن آب آشامیدنی و شستشوی سبزیجات از محلول پودر پرکلرین با غلظت بسیار کم استفاده می شود. علی رغم اینکه این ماده بسیار مفید است اما خطرات زیادی هم در به دنبال دارد چرا که در ساختار مولکولی آن، گروه فعال هیپو کلریت وجود دارد که آماده شرکت در واکنش های شیمیایی است.

سود پرک، یک ماده شیمیایی پر مصرف در صنایع مختلف است که معمولاً به شکل پرک های سفید یا شیری رنگ وجود دارد. این ماده در بازار با نام کاستیک سودا نیز شناخته می شود و از نظر ماهیت شیمیایی، یک قلیای بسیار قوی است. کاستیک سودا در دمای حدود 318 درجه سانتی گراد ذوب می شود.

اسید سیتریک معروف به جوهر لیمو، یک اسید بسیار پر مصرف در صنایع غذایی است. این اسید معمولاً به شکل پودر کریستالی جامد، بدون بو، سفید رنگ و در دو گرید اسید سیتریک خشک و آبدار در بازار به فروش می رسد.

کربنات سدیم، یک نمک معدنی است که از اسید کربنیک مشتق شده و معمولاً به شکل جامد سفید رنگ و به فرم هیدراته وجود دارد. تعداد مولکول های هیدراته که در این ترکیب هستند از 1 تا 10 مولکول آب متغیر است. سدیم کربنات یکی از نمک های بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف است به طوری که در برخی واکنش ها به عنوان ترکیب اصلی مصرف می شود.

اسید فسفریک، یکی اسید مایع و بدون بو است که در مقایسه با اسیدهای قوی مانند هیدروکلریک اسید و سولفوریک اسید، اثرات مخرب کمتری دارد. فسفریک اسید، یک اسید ضعیف است و اگر به صورت محلول درآید، می تواند به یون های فسفات و فسفیت تبدیل شود.

اسید بوریک، یک اسید جامد است که معمولاً به شکل کریستال های جامد سفید رنگ وجود دارد. این اسید به عنوان یک ترکیب تقریباً کم خطر برای تولید انواع محلول های شیمیایی با اسیدیته متفاوت به کار می رود.

اسید استیک یکی از اسیدهای آلی با ساختار مولکولی بسیار ساده است که به شکل مایع بی رنگ با خاصیت اسیدی ضعیف یافت می شود. این اسید در صنایع مختلف کاربرد دارد.

آب ژاول یا در اصطلاح صنایع شیمیایی، هیپوکلریت سدیم، یک ترکیب شیمیایی بسیار قوی با خاصیت قلیایی است که برای گندزدایی و ضد عفونی کردن در صنایع مختلف به کار می رود. در حال حاضر تولید این ماده در پتروشیمی های سراسر جهان انجام می شود. این ماده به طور کلی دارای رنگ زرد با بویی بسیار تند و سوزش آور است. اتم کلر در ساختار مولکولی این مایع، خواص ویژه ای را در آن ایجاد می کند.

تری پلی فسفات سدیم یک ترکیب معدنی حاوی گروه های فسفات است که معمولاً به شکل جامد سفید رنگ یافت می شود و با نام اختصاری STPP در مراجع شیمی شناخته شده است. این ترکیب به صورت زنجیره های خطی پلی فسفریک اسید می باشد؛ این نوع آرایش زنجیره ای موجب شده است ترکیب فوق به عنوان یک پلیمر معدنی شناخته شود.

گوگرد ، یک عنصر نافلزی متعلق به گروه ششم جدول تناوبی است؛ این ماده به طور طبیعی به شکل جامد نرم زرد رنگ یافت می شود. این عنصر نمی تواند گرما را انتقال دهد؛ جامد زرد رنگ گوگرد در دمای حدود 108 درجه سانتی گراد ذوب می شود.

سولفور سدیم یک ترکیب شیمیایی جامد به رنگ زرد تا قرمز است و به طور طبیعی در حالت های هیدراته وجود دارد؛ رایج ترین شکل مولکولی این جامد معدنی به صورت سولفید سدیم 9 آبه می باشد. این ماده در آب حل می شود و محلول قلیایی با PH حدود 12 را تولید می کند. اگر پودر یا پرک های این ترکیب در مجاورت رطوبت هوا قرار گیرد می تواند آن را جذب کرده و مجدداً در اثر حرارت، آب خود را از دست بدهد. این جامد معدنی، بویی بسیار تند و زننده دارد.

سولفات روی یکی از ترکیبات شیمیایی است که در صنایع مختلف برای تولید انواع محصولات به کار می رود. این پودر معدنی به رنگ سفید وجود دارد و به صورت پودر کریستالی و دانه بندی شده به فروش می رسد. در خلوص این ترکیب معدنی در کارخانجات مختلف، متفاوت است که بسته به نوع کاربری آن در مقادیر 18% تا 34% تولید می شود. سولفات روی در دو گرید صنعتی و خوراکی وجود دارد. از گرید صنعتی سولفات روی برای تولید ترکیبات شیمیایی و نمک های معدنی و همچنین تولید انواع کود سولفاته استفاده می شود.