تولید کننده سود پرک در حقیقت هیدروکسید سدیم را به شکل جامد آن تولید و عرضه مینماید؛ بنابراین تمام ویژگیهای هیدروکسید سدیم چه مثبت و چه منفی شامل حال این محصول هم میشود. سود پرک که به آن سود سوزاننده نیز گفته می¬شود یک ترکیب شیمیایی معدنی با خاصیت قلیایی بالا است.
کارخانه های تولیدی این ماده سفیدرنگ با ظاهری کریستالی (پوسته) را برای طیف گسترده¬ای از صنایع عرضه میکند. هیدرکسید سدیم دارای خواص هاگروسکوپی می¬باشد. لازم است بگوییم هاگروسکوپی پدیده جذب و نگه¬داشتن مولکولهای آب از محیط اطراف در دمای معمولی یا اتاق است. همچنین قابل ذکر است این ماده کاملاً در آب حل می¬شود و این حل¬شدن مقارن با آزاد کردن مقادیر زیادی گرما است.
تولید کننده سود پرک در میان روشهای تولید و انتخاب مواد اولیه اگر بخواهد محصول باکیفیت بالا تولید نماید معمولا از فرآیند الکترولیز لایه¬ایی استفاده می¬کند؛ فرایندی که طی آن واکنش هر دو الکترود با حمل و نقل و انتقال یونهای برانگیخته¬شده همراه هست. از بین خواص شیمیایی که محصولی را از رقابت متمایز میکند میتوان به مقدار کم کلرید (<200 ppm) و آهن (<15 ppm) اشاره کرد. مورد بعدی که در کیفیت محصول تاثرگذار است استفاده از ترکیبات معدنی در تولید است.
هیدروکسید سدیم (سود سوز¬آور) یکی از مواد اولیه اساسی است که تقریباً در هر صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. تولید کننده سود پرک عالی با موفقیت برای صنایعی مانند شیمیایی، منسوجات، شویند¬ه¬های خانگی، خمیر کاغذ و کاغذسازی، لاستیک یا داروسازی مواد اولیه تولید می¬کند.
این ماده در صنایع آرایشی و بهداشتی در تولید صابون¬های سخت (سدیم) ،مواد شوینده، لایه بردارها پوستی و ضدعفونی¬کننده¬ها هم کاربرد دارد.
مشتریان تولید کننده سود پرک صنعتی
• تولید کننده سود پرک موفق مشتریان خود را در صنایع پتروشیمی هم می¬یابد؛ در صنعت پتروشیمی از سود پرک برای پالایش روغن خام، روغنهای معدنی، قیر و آسفالتها و استخراج گازهای شیل استفاده می¬شود. در پالایشگاه¬ها و زمینه تولید کک هم سود سوزآور کاربرد خود را دارد و از آن برای اصلاح محصولات حاصل از زغال سنگ بهره می¬برند. در صنایع فولادی و متالوژی این محصول درگیر فرآیند بدست آوردن آلومینیوم از فراوری هیدروکسید آلومینیم آهن¬دار است.
• تولید کننده سود پرک باکیفیت مشتریان خاص خود را در صنایع کاغذسازی دارد. سود پرک در صنعت کاغذ و سلولز در فرآیند تولید خمیر چوب برای ساخت کاغذ و یا بازسازی فیبرهای سلولز استفاده می¬شود. اگر بخواهیم به نقش سود پرک در این صنعت بیشتر بپردازیم باید بگوییم سولفات سدیم همراه با محلول دیگری برای جداسازی لیگنین از فیبرهای سلولز طی فرآیند Kraft کاربرد دارد.
همچنین در چندین مرحله جهت سفید¬کردن خمیر قهوه¬ای حاصل از فرآیند خمیرسازی نقش مهمی ایفا می¬کند. این مراحل شامل تصحیح اکسیژن، استخراج اکسیداتیو و استخراج ساده است که همگی در انتهای مراحل به یک محیط قلیایی قوی با pH> 10.5 نیاز دارند.
• تولید کننده برای صنعت ساخت و ساز هم محصول تولید میکند؛ در صنعت ساخت و ساز برای میکس سیمان به سراغ سود پرک میروند. سود پرک به همگن¬سازی مخلوط¬های سیمان، جلوگیری از تفکیک ماسه¬ها و سیمان، کاهش مقدار آب مورد نیاز برای مخلوط¬شدن کمک می¬کند. سود پرک در تولید شیشه سیلیکات یا Water glass نیز استفاده می¬شود. محصول هیدروکسید سدیم ماده اولیه مهمی در فرآیند تولید رنگدانه¬ها و رنگهای مخصوص رنگ است.
• بهداشت همیشه مورد توجه است؛ بنابراین یک تولید کننده هیچ¬گاه صنایع مواد شوینده را نادیده نمی¬گیرد؛ سود پرک ماده مهمی در تولید مواد فعال¬کننده سورفکتانت، مایعات شستشو و پودرها، مواد شوینده و نرم کننده¬های آب است. در صنعت نساجی از آن در تولید رنگها و ریون استفاده میکنند. در فرآیندهای تصفیه آب با افزایش pH، اثرات خورندگی آب را کمتر می¬کند. علاوه بر این میزان سرب، مس و سایر فلزات سمی که می¬توانند در آب آشامیدنی حل شوند را کاهش می¬دهد.
• تولید کننده سود پرک در کنار تولیدکننده¬های هیدروکسید سدیم مایع به¬طور گسترده¬ای برای صنعت کشاورزی هم محصول تولید می¬کنند. سود سوزآور در دامداری و مرغداری برای ضدعفونی محل، برای ضدعفونی تجهیزات شیردوشی و ظروف حمل و نقل و نگه¬داری فرآورده¬های لبنی استفاده می¬شود. این محصول در باغهای میوه برای کنترل بیماری¬های گیاهی (مانند بیماری قارچی موسوم به Nectria galligena) و برای حفاظت از انگورهای تاکستان و همچنین برای تمیزکردن کندوها استفاده می¬شود.
واکنش¬های خطرآفرین سود پرک در صنعت
تولید کننده سود پرک به ¬عنوان واحدی مسئولیت¬پذیر همیشه در کنار منافع و کاربردهای این محصول به خطرات و محدودیت¬های آن هم اشاره می¬نماید؛ محدودیت¬ها و موانعی که لازم دیدیم در ذیل بیان کنیم؛
- سود سوزآور غیرقابل احتراق است یعنی به خودی خود نمی¬سوزد؛ اما طی استفاده در تولید مواد مختلف هنگام گرم شدن ممکن است دودهای خورنده و سمی تولید کند. برخی از آنها اکسیدکننده هستند و ممکن است مواد قابل احتراقی چون چوب، کاغذ، روغن، لباس و غیره را مشتعل کنند.
- تماس با فلزات هم ممکن است منجر به تولید گاز هیدروژن قابل اشتعال شود.
- هنگام گرم¬شدن ظروف ممکن است منفجر شوند.
توصیه¬های ایمنی تولیدکننده معتبر
ایمنی همیشه در محیط کار تاکید می¬شود تفاوتی نمیکند کارگران تولیدکننده باشند و یا واحد تولیدی که از این محصول استفاده می¬نماید و یا واحد فروش این محصول، در هر حال باید به تمامی افرادی که با سود سوزآور در ارتباط هستند گفت؛
* این ماده با هر قسمت از بدن که تماس یابد عمل خورندگی شدیدی دارد.
* استنشاق گرد و غبار آن ممکن است باعث آسیب به دستگاه تنفسی فوقانی و ریه¬ها شده و تحریک خفیف بینی تا التهاب ریه ایجاد شود.
*آسیب شدید به غشاهای مخاطی می¬زند؛ امکان ایجاد زخم شدید یا سوراخ شدن وجود دارد.
*در صورت تماس با چشم هم صدمات شدیدی ایجاد میکند.
از توصیه¬هایی که بروی بسته¬بندی تولید کننده سود پرک جهت تامین ایمنی میکند میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم؛
• محافطت از پوست: برای جلوگیری از تماس سود پرک با پوست، از لباسهای محافظ شخصی مناسب استفاده کنید. هنگام تماس با سود سوزآورکارگر باید بلافاصله پوست را بشوید.
• محافظت ازچشم: برای جلوگیری از تماس چشمی از محافظ مناسب چشم استفاده کنید.
• محافظت از بدن: لباس¬های کاری که مرطوب می¬شوند یا به میزان قابل توجهی آلوده می¬شوند باید برداشته شده و جایگزین شوند. همچنین کارگرانی که ممکن است لباس آنها آلوده شده باشد باید قبل از ترک محل لباس¬های خود را عوض کنند.
توصیه تولیدکننده به محل¬های استفاده:
- باید در مناطقی که احتمال تماس کارگران با سود پرک وجود دارد، حمامی برای شستشو قرار داده شود. این به جز توصیه¬ مربوط به پوشیدن عینک ایمنی است.
- در مواقعی که امکان قرار گرفتن در معرض خطر وجود دارد، باید امکانات لازم برای خیس¬کردن سریع بدن در محل کار فراهم شود. آب کافی لازم است برای چنین مکانی فراهم شود. در موارد خاص دسترسی به آب از یک سینک یا شیلنگ می¬تواند کمک¬کننده باشد.
ثبت نظر