یکی از بهترین تولید کننده سود پرک در ایران، شرکت آکام ترید میباشد. این شرکت، به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده سود پرک در ایران، از خط تولید جدید و تکنولوژی به روز دنیا در تولید سدیم هیدروکسید مایع و همچنین سود کاستیک استفاده میکند. شرکت آکام ترید از روش الکترولیز غشایی و شیوه های کاملا اصولی جهت تولید سود پرک بهره میبرد.
تولید کننده سود پرک و کارخانه های عرضه کننده آن، این ماده را برای مصارف صنعت نفت نیز تهیه میکنند. در صنعت نفت، سود پرک به عنوان یک افزودنی در گِل چاه زنی برای افزایش ویسکوزیته ی گل و خنثی کردن گازهای اسیدی که در روند حفاری آزاد میشوند مورد استفاده قرار میگیرد.
معرفی
سود پرک مهم ترین مواد شیمیایی در صنعت کاربرد دارد. کشف این ماده به قرن سیزدهم بر میگردد. ذکریای راضی کسی بود که آشنایی کاملی با این ماده داشته است. با چندین روش می توان سود پرک را تولید کرد. که این روشها به تولید کنندگان سود پرک کمک می کند تا محصولات با کیفیتی را ارائه بدهند.
تولید کنندگان سود پرک می بایست به نکات ایمنی دقت کنند و به هیچ عنوان نباید آن ها را نادیده گرفت زیرا این ماده اگر با دست برخورد داشته باشد می تواند منجر به سوختگی شدیدی شود.
خاصیت فیزیکی سود پرک
سدیم هیدروکسید به نام های سود پرک و کاستیک سودا معرفی شده است. این ماده ی شیمیایی با فرمول NaOH سال هاست که در ذهن ها ثبت شده است. خصوصیت بارز سود پرک قابل حل بودن آن در آب. وقتی این ماده به صورت جامد عرضه می شود به هنگام استفاده به راحتی در آب حل می شود و محلول آن مورد استفاده قرار می گیرد.
تاریخچه ی تولید سدیم هیدروکسید برمی گردد به قرن سیزدهم که دانشمند مسلمانی به اسم المختاره که دستور تولید سدیم هیدروکسید را ارائه داده بود. پادشاه یمن نیز نیز توانست آن را گرد آوری کند. بعد از سال ها دانشمند انگلیسی به نام هنری ارنست بر اساس شواهدی که در دست داشت ثابت کرد که ذکریای رازی نیز سود پرک یا همان سدیم هیدروکسید را شناسایی کرده بود.
شرکت های تولید کننده سود پرک آن را به صورت جامد وارد بازار می کنند. شکل ظاهری این ماده کریستال سفید و شفاف است. معمولا این ماده بوی خاصی ندارد. غیر فرار است و می تواند رطوبت موجود در هوا را به خوبی جذب کند.
یک ویژگی که دارد و باید به آن توجه شود این است که زبان ترکیب با اسید و یا آب گرمای شدید از خود تولید می کند که حتی ممکن به اطراف نیز پخش شود.
نقطه ی جوش این ماده بر اساس ترکیب هیدراته ای که دارد و همچنین درصد خلوص تغییر می کند. همانطور که گفته شده می تواند در آب به راحتی حل شود ولی بر اساس خاصیتی که در دارد در متانول و اتانول کمتر حل می شود. در حلال های غیر قطبی نیز به کل حل نمی شوند. همه ی این ها پیوندی است که بین سدیم و هیدروکسید وجود دارد.
سود پرک فقط به صورت جامد نیست. بلکه شرکت تولید کننده سود پرک آن را به صورت مایع نیز عرضه می دارند. ویسکوزیته ی مایع این ماده بالا است و همانندهبا روغن می باشد. ویسکوزیته با کاهش دما افزایش و با افزایش دما کاهش می یابد.
کاربرد های سود پرک در صنعت
سدیم هیدروکسید همانند دیگر محصولات شیمیایی نقش مهمی در اقتصاد صنعتی دارد. سود پرک در تولید بسیاری از مواد شیمیایی کاربرد دارد. جهان شیمی به خوبی این را اثبات کرده است که سدیم هیدروکسید یک مواد شیمیایی پایه بوده که در تولید دیگر مواد های شیمیایی نقش مهمی داشته است.
آمریکای شمالی و چین جزو کشورهایی هستند که بیشترین مصرف از این ماده را به خود اختصاص می دهند. از سدیم هیدروکسید در تولید ابریشم مصنوعی کمک می گیرند.
سود پرک در واقع از کلرین به وجود می آید. تحقیقات نشان داده است که اگر یک تن کلرین تولید شود باعث می گردد تا بیست و هشت کیلوگرم هیدروژن و هزار و صد کیلوگرم سدیم هیدروکسید به دست بیاید.
سدیم هیدروکسید هم به صورت جامد و هم مایع استفاده می شود. شرکت پترو آرکام راد یکی از تولید کنندگان مواد شیمیایی است. این شرکت تولید کننده سود پرک نیز می باشد. برای در اختیار داشتن سدیم هیدروکسید با کیفیت می توان با توجه به سابقه ی درخشان این شرکت اعتماد کرد.
برای داشتن شیشه و آلومینیوم مناسب باید کارخانه ها از مواد های درجه یک استفاده کنند. به همین منظور تولید کننده سود پرک نیازمند این است که سدیم هیدروکسید با کیفیت بالا در اختیار کارخانه ها قرار بدهد. کارخانه های تولید شیشه برای تولید محصول خود باید از سود پرک استفاده کنند.
صنایع از دیگر مواردی است که باید از وجود این ماده بهره مند شوند. بسیاری از پزشکان و داروسازان به اهمیت سود پرک در دنیای پزشکی پی برده اند و برای تولید برخی از داروها از این ماده استفاده می کنند.
کاغذ سازی بیشترین استفاده را در کشور ما دارد. استفاده از کاغذ های شفاف و با کفیت خواستار همه است. به همین منظور افرادی که در صنایع کاغذ سازی کار می کنند از وجود سود پرک بهره می برند. برای اینکه کاغذ های با کیفیت با هزینه ی کم تولید کنند قطعا سراغ سود پرک رفته و با استفاده از آن تولیدات خود را بهبود می بخشند.
سود پرک می تواند به عنوان شوینده های نیز کاربرد داشته باشد. برخی از قالیشویی ها جهت جلوگیری از هزینه های اضافی و داشتن شوینده ی قوی از سود پرک استفاده می کنند. علاوه بر آن در خانه ها نیز از این ماده جهت ضدعفونی کردن و شست و شو می توان بهره برد.
برای تولید کردن سرامیک، تولید صابون، رنگ رزی، تلخی گیری از زیتون، لوله بازکن، تصفیه ی روغن، تولید الکل و.... کاربرد دارد. فقط کافی است تا راههای درست استفاده کردن از آن را یاد گرفت تا دچار اشتباه و ایجاد خطر نشد.
اهمیت تولید سود پرک در صنعت
با توجه به مطالبی که در این مقاله به آنها اشاره شد، سود پرک اهمیت و تاثیر بسیار زیادی در صنعت و تولید مواد شیمیایی دارد. کارخانه ها و شرکت های تولید کننده سود پرک درصدد این هستند تا محصول قابل قبول در اختیار مشتریان قرار بدهند. در صنایع مختلف در سطح کشور استفاده از سود پرک با استقبال خوبی روبرو شده است. این مواد شیمیایی، می تواند اتفاق خوبی برای سرمایه گذاری کشور بشود همچنین در رسیدن به برترین درجه در سطح جهان نسبت به رقیب ها که در تولید محصولات شیمیایی برتر هستند، می تواند کمک کننده باشد.
سدیم هیدروکسید از روش های مختلفی تولید می شود. برای تولید سود پرک می توان از مشاوره ها و تجربه های متفاوت جهت بهبود کیفیت محصول استفاده کرد.
برترین تولید کننده سود پرک در دنیا
گزارش اخیری که در مورد تولید کننده سود پرک منتشر شده است، تمامی فروشنده ها، عرضه کننده ها، صادر کننده ها و تولید کننده سود پرک را پوشش داده و ارزش بازار این محصول را تا سال 2021 میلادی، 42.08 میلیارد دلار تخمین میزند. هم اکنون جهت تولید سود پرک با کیفیت بالاتر و کاهش اثرات زیست محیطی آن، عرضه کنندگان و تولید کننده سود پرک بر تکنیک های تولیدی جدید از جمله تکنولوژی سلول غشایی تمرکز کرده اند.
1: شرکت شیمیایی داو (Dow Chemical Company)
شرکت تولید مواد شیمیایی داو، اخیرا با شرکت دوپونت (DuPont) ادغام شده و شرکت داو دوپونت (DowDuPont) را به وجود آورده است. شرکت داودوپونت، بزرگترین شرکت تولید مواد شیمیایی در جهان از نظر میزان فروش سود پرک است. این شرکت تولید مواد شیمیایی و پلاستیکی، یکی از شرکت های پیشتاز و برجسته در عرضه پلاستیک، محصولات کشاورزی و فیبرهای سنتتیک است. داو یکی از اولین تولید کننده سود پرک از طریق الکترولیز محلول آب نمک جهت تولید کلر بوده است. این شرکت همچنین، یکی از پرفروش ترین تولید کننده سود پرک در سراسر دنیا میباشد. سایت جهانی داو، تولید و قابلیت عرضه جهانی محصولات این کشور، به خصوص سود پرک را جهت میسر ساختن تحویل آسان به تمام نقاط جهان تضمین میکند.
2: شرکت باسف (BASF SE)
شرکت باسف، یکی از بزرگترین شرکت های صنایع شیمیایی در جهان که یکی از اصلی ترین تولید کننده سود پرک نیز میباشد، در سال 1865 میلادی تاسیس شد. این شرکت، محدوده وسیعی از محصولات را از دسته های پتروشیمی، مونومرها و مواد واسطه تولید میکند. سود پرک، آکریلیک اسید، آمونیاک، بنزن، ایزوسیانات و پروپیلن از مهمترین محصولات شرکت باسف هستند. میزان فروش مواد شیمیایی این شرکت در سال 2016، 13 میلیارد دلار آمریکا گزارش شده است. علاوه بر این، شرکت آلمانی باسف به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده سود پرک در اروپا شناخته میشود.
3: شرکت سولوای (Solvay)
شرکت سولوای زمانی که موسس آن، اِرنست سولوای، روش سودآوری برای تولید خاکستر سودا یا همان کربنات سدیم را در سال 1861 میلادی کشف کرد، وارد صنایع شیمیایی شد. شرکت سولوای هنوز هم بزرگترین تولیدکننده خاکستر سودا در جهان میباشد و به طور کلی به تولید مواد شیمیایی و پلاستیکی میپردازد. این شرکت که یکی از اصلی ترین تولید کننده سود پرک در دنیا است، از سود پرک به طور گسترده ای در تولید ترکیبات شیشه های، سیلیکات ها و مواد شیمیایی آلی و معدنی استفاده میکند.
4: شرکت صنایع پی پی جی (PPG Industries, Inc .)
شرکت صنایع پی پیجی، یک شرکت آمریکایی است که در لیست 500 شرکت برتر آمریکا از نظر درآمدزایی قرار دارد. این شرکت در سال 1883، همراه با اولین کارخانه تولید روکش شیشه که از نظر تجاری موفق بود تاسیس شد. هم اکنون شرکت پی پیجی، با تمرکز بر تولید انواع روکشها و دارا بودن تخصص در حوزه مواد شیمیایی، به افزایش شتاب خود در تغییر سهام تجاری ادامه میدهد. این شرکت یکی از مهمترین تولید کننده سود پرک در دنیا محسوب میگردد.
5: شرکت( FMC FMC Corporation)
شرکت FMC، یک شرکت آمریکایی تولید کننده مواد شیمیایی است که توسط جان بین تاسیس شد. FMC در ابتدا به عنوان یک شرکت تولیدکننده مواد شیمیایی که برای بهبود کمی و کیفی فرآورده های کشاورزی به کار میروند، آغاز به کار کرد و در سال 1943، اختصاصا وارد حوزه فرآوری مواد شیمیایی شد. FMC نیز یکی از اصلی ترین تولید کننده سود پرک محسوب میشود و نسبت به اغلب تولید کننده سود پرک، از سابقه و تجربه بیشتری برخوردار است. شرکت FMC با شرکت های دیگری همچون نماسکا لیتیوم (Nemaska Lithium) و شرکت مهندسی اتوپاک (Autopak Engineering Corporation) شراکت دارد.
تولید کننده سود پرک در ایران
یکی از بهترین تولید کننده سود پرک در ایران، شرکت آکام ترید میباشد. این شرکت، به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده سود پرک در ایران، از خط تولید جدید و تکنولوژی به روز دنیا در تولید سدیم هیدروکسید مایع و همچنین سود کاستیک استفاده میکند. شرکت آکام ترید از روش الکترولیز غشایی و شیوههای کاملا اصولی جهت تولید سود پرک بهره میبرد. فعالیتهای این شرکت شامل تولید سدیم هیدروکسید جامد 98% در کیسه های سه لایه (پلی اتیلن، پلی پروپیلن و لایه پلاستیکی داخلی) و سطلهای فلزی میباشد. گروه صنعتی آکام ترید ، سهم عمده ای از محصولات خود را به بازارهای جهانی عرضه کرده و نیاز مشتریان و صنایع داخلی را نیز تامین میکند و از این حیث، نسبت به سایر تولید کننده سود پرک در ایران پیشتاز است.
مقالات مرتبط
ثبت نظر